Selasa, 16 Mei 2017

Indian Blueprint Adalah Pengakuan BN Bahawa Masyarakat India Ditindas selama 60 Tahun

Kenyataan Media YB V.Sivakumar Ahli Parlimen Batu Gajah & Timbalan Pengerusi DAP Perak pada 15 Mei 2017 di Batu Gajah.


Akhirnya Barisan Nasional telah mengaku bahawa masyarakat India telah dipinggirkan selama ini. Jelas sekali, sejak merdeka masyarakat India diabaikan di negara ini. Lebih 60 tahun tidak ada apa-apa pelaksanaan program pembangunan sosio ekonomi untuk membantu golongan miskin kaum ini.


Walaupun berkali-kali kerajaan memperkenalkan blue print ataupun perancangan pembangunan ekonomi untuk kaum India, tetapi semuanya tidak dilaksanakan.


MIC hanya pandai menanam tebu ditepi bibir. Setiap kali tiba musim pilihanraya, MIC akan membawa pelbagai janji kosong tanpa segan silu.


Akhirnya, selepas pilihanraya, masyarakat India dicampak bagai kacang melupakan kulit. Inilah modus operandi MIC dan Barisan Nasional menipu kaum India selama ini.


Sekali lagi, strategi yang sama digunapakai oleh MIC dengan melancarkan 'Indian Blueprint'. Masyarakat India dimuslihat lagi untuk mempercayai kerajaan Najib.


Kononnya Najib telah 'buat' banyak untuk kaum India. Apakah sebenarnya yang telah dilaksanakan oleh kerajaan Najib untuk pembangunan sosio ekonomi kaum India? Hanya slogan 'Nambikai' yang tidak membawa apa-apa erti kata yang konkrit. Slogan tinggal kekal sebagai slogan sahaja.


Indian Blueprint adalah pengakuan Barisan Nasional sendiri bahawa masyarakat India telah ditindas selama 60 tahun. Barisan National baru sedar bahawa masyarakat India terutamanya golongan   B40 harus diletakkan dalam agenda pembangunan sosio ekonomi arus perdana yang komprehensif.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan